Luni , 21 Mai 2018

Termeni si Conditii Generale de Vanzare (TCGV)

Contract de vânzare la distanță

I. PĂRȚILE CONTRACTANTE

Încheiat între: LARASILVER S.R.L., cu sediul social în Com. Bujoreni, Sat Bujoreni, nr 131, Judetul Valcea, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu nr. J38/786/2016, Cod unic de înregistrare RO36663543, Cont Bancar RO88BACX0000001370904001, deschis la UniCredit Bank sucursala Rm. Valcea, Capital Social 200 lei, Autorizatie ANPC pentru efectuarea de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase nr. 9826, în calitate de prestator de servicii, denumită în continuare VÂNZĂTOR.

și Client, persoană fizică sau juridică indentificată cu datele menționate și confirmate de acesta prin inregistrarea in site, ca parte integrantă a acestui Contract de Vânzare la Distanță, în calitate de cumpărător, denumit în continuare CLIENT.

Au convenit la încheierea prezentului contract în următoarele condiții:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

1.) Obiectul contractului îl constituie vânzarea/achziționarea bijuteriilor comandate de către CLIENT, conform datelor menționate și confirmate prin intermediul comenzii, parte integrantă a acestui contract, întocmită de către CLIENT și confirmat de acesta.

2.) Metoda de efectuare a comenzii se realizează exclusiv prin intermediului site-ului oficial www.larasilver.ro, aparținând S.C. LARASILVER S.R.L.. Aceasta este singură metoda de efectuare a comenzii.

3.) Pentru a putea cumpăra de pe www.larasilver.ro, trebuie să introduceți datele dumneavoastră pe website-ul nostru. Informațiile furnizate trebuie sa fie conforme cu realitatea.

4.) În cadrul site-ului www.larasilver.ro, bijuteriile supuse procesului de vânzare pot fi vizualizate în icoane mari care permit observarea tuturor descrierilor alăturate modelului. Sunt specificate de asemenea și detaliile tehnice, astfel încât clientul să aibă posibilitatea de a decide în consecință.

5.) Comanda plasată de client și care face obiectul prezentului contract conține datele de identificare ale clientului, datele bijuteriilor comandate de către client, selectate de către acesta, data lansării comenzii, eventualele detalii legate de opțiunile diferitelor bijuterii (spre exemplu: mărimea inelelor), toate acestea selectate și confirmate de către CLIENT.

6.) Confirmarea comenzii de către client se face prin accesarea butonului TRIMITE COMANDĂ, abia după ce acesta a citit și a acceptat TERMENII ȘI CONDIȚIILE CONTRACTUALE.

III. PREȚUL CONTRACTULUI

7.) Prețul contractului este format din prețul bijuteriei afișat pe site, în modulul de vizualizare a bijuteriei și contravaloarea serviciului de transport.

8.) Produsele marcate cu mențiunea TRANSPORT GRATUIT, sunt scutite de plata acestui serviciu.

9.) Prețurile afișate sunt exprimate în lei (RON).

10.) Disponibilitatea produsului este specificată pe site, vizibilă de către client în momentul completării comenzii.

11.) Costurile de livrare sunt suportate de către CLIENT, dacă acest lucru nu este specificat altfel. Valoarea acestora este conformă listei de tarifare din dreptul companiei de curierat solicitate de către client.

12.) După validarea comenzii pe site-ul www.larasilver.ro, mailul de confirmare al comenzii primit de către CLIENT pe adresa sa de e-mail conține factura proformă cu valoarea comenzi.

13.) Plata produselor se face după cum urmează, la alegerea clientului, alegere regăsită și confirmată de CLIENT , fie prin Ordin de Plată după emiterea facturii proforme, online sau cu plată la livare prin curierat rapid în sistem RAMBURS.

14.) Pentru alegerea opțiunii varianta de plată prin Ordin de Plată, comanda urmează a fi expediată către CLIENT abia în momentul confirmării plății. VÂNZĂTORUL nu își asumă responsabilitatea pentru întârzierile survenite datorită termenelor de procesare ale plăților interbancare.

15.) Pentru varianta prin sistem ramburs, plata se va face în numerar, în lei, la valoarea menționată și confirmată de CLIENT.

16.) Prețurile sunt afișate in Lei (RON).

IV. TERMENUL DE PREDARE ȘI CONDIȚII DE LIVRARE:

17.) Cofirmarea comenzilor plasate se va efectua prin validare suplimentară telefonică sau scrisă.

18.) Din cauza problemelor interne de organizare și logistică ale firmelor de curierat partenere, termenele de livrare anunțate de către societate pot suferi modificări fără înștiințare prealabilă. În caz de nemulțumire față de serviciile de livrare oferite de firma de curierat, ne puteți scrie la adresa contact@larasilver.ro.

19.) Bijuteriile sunt noi, livrate în pungulite de plastic, protejate antișoc.

20.) Nu putem fi responsabili pentru prejudiciile cauzate de întârzieri în livrarea comenzilor din cauza unor factori externi: condiții meteo deosebite, greve, accidente rutiere sau orice alte situații speciale care ar putea împiedica curierul sa livreze produsele la timp.

21.) Clientul are posibilitatea efectuării de mențiuni și indicații privind livrarea (oră, adresă, persoane împuternicite, etc) în cadrul căsuței de Mesaje disponibilă înaintea finalizării comenzii. În lipsa acestor mențiuni, coletul urmează a fi livrat la adresa indicată, fără mențiuni speciale adresate curierului.

V. OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI

22.) VÂNZĂTORUL este obligat să respecte întocmai prevederile prezentului contract.

23.) VÂNZĂTORUL este obligat să trimita comanda realizeza de către CLIENT, prin respectarea tuturor mențiunilor cuprinse în aceasta. VÂNZĂTORUL nu își asumă răspunderea pentru modelele sau mărimile necorespunzătoare comandate de către client, contractul neputând fi denunțat sub acest aspect.

24.) VÂNZĂTORUL este obligat să returneze clientului contavaloarea bunurilor comandate, mai puțin costurile de transport pentru situația în care CLIENTUL se arată nemulțumit de calitatea acestora, în conformitate cu prevederile legale.

25.) VÂNZĂTORUL se obligă să restituie CLIENTULUI contravaloarea bijuteriilor comandate, mai puțin costurile de livrare, dacă acesta a notificat în scris VÂNZĂTORUL în termen de 10 zile de la data ridicării coletului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, însă în aceleași condiții de calitate în care a făcut recepția bunurilor.

26.) VÂNZĂTORUL este obligat la emiterea facturii originale și expedierea acesteia împreună cu produsul comandat de CLIENT.

27.) VÂNZĂTORUL este obligat a respecta condițiile oferite ca și garanție, așa cum acestea rezultă din cadrul acestui contract.

VI. OBLIGAȚIILE CLIENTULUI

28.) CLIENTUL este obligat să citească TERMENII ȘI CONDIȚIILE CONTRACTUALE înainte de confirmarea plasării comenzii.

29.) CLIENTUL este obligat a achita contravaloarea produselor comandate în momentul ridicării acestora de la reprezentantul firmei de curierat.

30.) CLIENTUL se obligă să respecte condițiile de returnare a bunurilor comandate, precum și cele de garanție așa cum acestea rezultă din conținutul acestui contract.

VII. GARANȚII

31.) În baza prezentului contract, CLIENTUL beneficiază de garanția legală de conformitate astfel cum aceasta este reglementată prin dispozițiile Cap VI din Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, precum și toate drepturile și garanțiile instituite în favoarea consumatorilor prin dispozițiile OG nr 21/1992, privind protecția consumatorilor.

32.) Garanția conferită în baza prezentului contract vizează bijuteriile cu și fără pietre semiprețioase achiziționate prin intermediul www.larasilver.ro.

33.) În perioada de garanție, CLIENTUL beneficiază de următoarele drepturi: a) dreptul de a beneficia de produse conforme cu specificațiile tehnice inserate în cuprinsul prezentului Contract b) dreptul de a i se aduce produsele la conformitate, fără plată, prin reparație sau înlocuire, în funcție de opțiunea scrisă a clientului, cu excepția cazului în care această solicitare este imposibilă sau disproporționată. Nu se ofera garantie pentru produsele carora le-au cazut poietricelele. c) Dreptul la reparare sau înlocuire a produsului în cazul în care situația o impune, în condițiile prevăzute de lege. d) Dreptul de a fi protejați împotriva riscului de a achiziționa un produs sau de a li se presta un serviciu care ar putea să le prejudicieze viața, sănătatea sau securitatea ori să le afecteze drepturile și interesele legitime. e) Dreptul de a fi informați complet, corect și precis asupra caracteristicilor esențiale ale produselor și serviciilor, astfel încât decizia pe care o adoptă în legătură cu aceasta să corespundă cât mai bine nevoilor, precum și de a fi educați în calitatea lor de CLIENȚI. În acest sens, înaintea efectuării oricărei comenzi, clienții pot solicita informații suplimentare la tel: 0799 199 104(L – V 9.00 – 18.00), la adresa de e-mail contact@larasilver.ro sau prin intermediul formularului de contact disponibil pe www.larasilver.ro/contact

34.) Drepturile conferite prin lege CLIENTULUI nu sunt afectate în nici un fel prin garanția oferită de LARASILVER S.R.L., în calitate de VÂNZĂTOR în favoarea CLIENTULUI.

35.) Drepturile de care beneficiază CLIENTUL pe perioada de garanție vor putea fi exercitate de acesta doar dacă CLIENTUL informează LARASILVER S.R.L. despre lipsa de conformitate/deficiențele constatate la primirea coletului. Garanția legală de conformitate de care beneficiază CLIENTUL în baza prezentului Contract nu exclude garanția legală pentru vicii ascunse, prevăzute prin dispozițiile Codului Civil.

36.) Cauze care atrag pierderea garanției; CLIENTUL poate pierde garanția consituită în baza prezentului contract atunci când se face vinovat de săvârșirea unor acțiuni/inacțiuni, după cum urmează: a) nerespectarea instrucțiunilor de utilizare și îngrijire a produsului achiziționat, așa cum sunt acestea menționate în cadrul acestui contract. b) Executarea unor lucrări de reparare/modificare a produselor achiziționate de către CLIENT. c) LARASILVER S.R.L. nu își asumă răspunderea pentru problemele ce pot apărea datorită factorilor de natură mecanică d) Pierderea prezentului contract/garanție e) Neaducerea la cunoștința VÂNZĂTORULUI a deficiențelor/lipsurilor de conformitate a produselor achiziționate în termenul de 2 zile de la data primirii coletului.

37.) Instrucțiuni de utilizare și îngrijire; Defecțiunile apărute din nerespectarea prevederilor menționate mai jos, atrag după sine pierderea garanției:

a) Păstrați bijuteriile într-o casetă specială sau săculeț cu interior moale

b) Nu purtați bijuteriile când gătiți, spălați vase/rufe, faceți baie sau mergeți la piscină

c) Înainte de a va așeza în pat nu uitați să scoateți colierele, cerceii, lanțurile, brățările goale sau cele cu o flexibilitate redusă, pentru că accidental, în timpul somnului, se pot deforma sau chiar rupe.

d) Nu purtați bijuteriile goale în interior în împrejurări în care le-ați putea lovi, pentru că odată îndoite, acestea nu mai pot fi aduse în forma inițială.

e) Rhodiul este stratul de luciu care se aplică peste argint pentru a-i spori strălucirea si a il face sa semene cu bijuteriile din aur alb, galben sau roz. Rezistența și strălucriea rhodiului pe bijuterii poate dura o viată întreagă sau doar o perioadă scurtă de timp pentru că acestea sunt condiționate de modul în care sunt îngrijite cât și de reacțiile chimice ale organismului. Evitați să folosiți bijuteriile cu rhodiu în apă, la treburi casnice deoarece există riscul ca acest strat de luciu să își piardă din intensitate. Feriți bijuteriile cu rhodiu de contactul cu produse cosmetice, în special de cele care conțin talc.

f) Protejați-vă bijuteriile de praf, de umiditatea parfumurilor și de conținutul fixativelor de păr.

g) Fiți atenți ca bijuteriile dvs. să nu între în contact cu soluții acide sau cu ulei de motor. h) Nu încercați să curățați montura pietrelor cu ajutorul acelor sau al altor obiecte ascuțite care ar putea deteriora piatra ori montura acesteia.

VIII. POLITICA DE RETUR.

38.) Returul se face dupa ce in prealabil ati anuntat LaraSilver de produsele returnate (nr.facturii si codul produselor)  la tel: 0799199104 sau prin e-mail: contact@larasilver.ro.
a. In cazul in care doriti sa returnati produsele care se deterioreaza in timpul transportului taxele de curier vor fii suportate de LaraSilver.
b. In cazul in care doriti sa faceti retur din alte motive taxele de curier se vor plati de catre client.
Coletul se va trimite prin Fan Courier.
Contravaloarea produselor returnate se va trimite in contul dumneavoastra bancar, dupa ce se primesc produsele si se face factura de retur.

IX. COPYRIGHT. DREPTURI DE AUTOR.

39.) Întregul conținut al acestui site www.larasilver.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică WEB, scripturi, programe și alte date – este proprietatea LARASILVER S.R.L. și a furnizorilor săi și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea fără acordul companiei LARASILVER S.R.L. a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

X. POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE:

40.) Folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) site-ului www.larasilver.ro, implică acceptarea acestor termeni și condiții. Pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului, se recomandă citirea cu atenție a termenilor și condițiilor.

41.) Compania LARASILVER S.R.L. își asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi fără o altă notificare.

42.) Accesarea www.larasilver.ro și efectuarea de comenzi prin intermediul secțiunii de cumpărături on-line, implică acceptul utilizatorilor ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de LARASILVER. Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, informarea despre promoțiile LARASILVER sau despre orice alte promoții sau activități desfășurate de LARASILVER prin orice mijloace de comunicare (poștă, e-mail, telefon, SMS, etc.). LARASILVER se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți. Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare. LARASILVER certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum și a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se numără (enumerarea nu are un caracter limitativ): dreptul de a cere LARASILVER să vă confirme prelucrarea sau nu a datelelor dumneavoastră personale, în mod gratuit; a) Dreptul de a cere LARASILVER să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conform dispozițiilor Legii nr. 677/2001; b) Dreptul de a cere LARASILVER să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor dumneavoastră personale; c) Dreptul de a cere LARASILVER să înceteze expedierea de mesaje promoționale. d) Dreptul Dumneavoastră de a notifica în scris LARASILVER că renunțați la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului, prin returnarea în acest termen a produsului cumpărat în ambalajul original, cu toate accesoriile și fără să prezinte nicio urmă de deteriorare sau uzură, clientul suportând cheltuielile de expediție conform legii române. e) Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna și trimite de către persoana înscrisă în baza de date prin e-mail la adresa contact@larasilver.ro f) Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul www.larasilver.ro, va fi considerată o tentativa de fraudare a site-ului www.larasilver.ro și va pune în mișcare cercetarea penală împotrivă aceluia sau acelora care au inițiat aceasta acțiune.

43) Comunicarea necesară operării în bune condiții a acestui contract presupune: contact telefonic , corepondența e-mail, mijloace de contact specifice firmelor de curierat.

XI. FORȚA MAJORĂ

44.) Forța majoră exonerează de răspundere partea care o invocă cu cerința notificării partenerului în termen de 3 zile de la apariție și a dovedirii cazului de forță majoră. Pe durata forței majore părțile se obligă să ia toate măsurile necesare pentru limitarea consecințelor acesteia. Partea care invocă cazul de forță majoră, se obligă să comunice partenerului contractual data încetării cauzei de forță majoră. Dacă situația de forță majoră depășește o durată de 14 zile lucrătoare, operează în favoarea fiecăreia dintre părți dreptul de a renunța la contract. XI. ALTE MENȚIUNI

45.) Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele greșeli de tipar și/sau scriere ale acestui material.

46.) Fotografiile prezentate nu crează obligații comerciale.

47.) Prețurile, ofertele si imaginile pot fi schimbate fără o notificare prealabilă.

XII. LITIGII.

48.) Prin folosirea,vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoștința asupra faptului că legile române vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între Client și S.C. LARASILVER S.R.L. În cazul unor eventuale conflicte între S.C. LARASILVER S.R.L. și clienții săi, se va încerca mai întai rezolvarea acestora pe cale amiabila în minim 30 de zile lucratoare. Dacă rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi soluționat în instanta competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

XIII. DISPOZIȚII FINALE:

49.) Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsita nulă sau nevalidă, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fără obiecțiuni Condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

50.) Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual www.larasilver.ro.